Koronarni klub Savinjska dolina Žalec

  Hmeljarska ulica 3,  Žalec

   tel: 031  622 454 Veronika Kajič

   tel: 040 546 740  Mihael Randl

   mail:  koronarni.klub.zalec@gmail.com

Koronarni klub Savinjska dolina Žalec

  Hmeljarska ulica 3,  Žalec

   tel: 040 546 740   Mihael Randl

tel: 031 622 454 Veronika Kajič  

   mail:  koronarni.klub.zalec@gmail.com

SRČNA POT

Srčna pot se začne pri informacijskem centru ribnika Vrbje in vodi po delu zavarovanega krajinskega parka, po prekrasnem obrobju ribnika Vrbje nato se pot razvije na del območja Natura 2000 in vodi dalje do učne ekološke poti Vrbje. Pot zaključimo s hojo ob Savinji do Šeškega mostu. S hojo po srčni poti boste uživali v neokrnjeni in zaščiteni naravi ribnika Vrbje, prav tako pa se boste seznanili z zgodovino hmeljarstva, saj po pešpoti ob Savinji poteka tudi Hmeljarska pot. Ob poti vas spremljajo označbe, ki vsebujejo 16 telesnih vaj ter klopi, ki so namenjene počitku. Vaje se naj izvajajo počasi in nadzorovano, pri tem morate upoštevati lastno zmogljivost.

Osnovna ideja o srčni poti se je zasnovala v našem klubu, katero pa smo realizirali ob pomoči in sodelovanju:


Ob ribniku Vrbje se lahko sprehodite tudi po srčni poti,

2.  STRANSKI NAGIB,

(stojite sproščeno, roke prosto visijo ob telesu, glavo nagnite na v stran, uho prislonite k rami, petkrat v vsako smer, pri tem pa pazite, da so rame pri miru).


1.  LEVO DESNO,

(stojite sproščeno, roke prosto visijo ob telesu, glavo obrnite v levo in nato še v desno, v vsako stran to ponovite 5 krat).3.  POGLED V NEBO,

(stojite sproščeno, roke prosto visijo ob telesu, glavo obrnite v levo in poglejte v nebo, nato vajo ponovite še v desno, 5 krat v vsako smer).

5.  KROŽENJE Z RAMENI,

(stojite sproščeno, roke prosto visijo ob telesu, z rameni krožite naprej, nato še nazaj, 10 krogov v vsako smer).4.  KROŽENJE,

(stojite vzravnano, roke prosto visijo ob telesu, z glavo krožite najprej v smeri urinega kazalca, in nato še v drugo smer, to ponovite 5 krat v vsako smer).
6.  ROKE V ZRAK,

(stojite sproščeno, roke prosto visijo ob telesu, roki odročite in jih dvignite v zrak, tako da se dlani združita nad glavo in jih vrnite v izhodiščni položaj – ponovite 10 krat).


8.  RISANJE KROGOV,

(stojite sproščeno, roke prosto visijo ob telesu, roki odročite terz njimi krožite kot bi risali majhne kroge, vajo ponovite 8 krat v vsako smer).7.  NIHANJE Z ROKAMI,

(stojite sproščeno, roke prosto visijo ob telesu, z iztegnjenimi rokami nihajte naprej in nazaj – ponovite 15 krat).
9.  ZASUK TRUPA V PASU,

(stojite sproščeno, roke v pas, glavo in rameni obrnite v desno in nato še v levo stran, pazite, da ne premikate bokov in kolen. Vajo ponovite 5 krat v vsako stran).


11.  PRIKLON,

(stojite sproščeno, roke prosto visijo ob telesu, z rokamu počasi drsite po stegnu navzdol, dokler ne začutite napetosti zadaj v stegnih. Položaj zadržite 3 sekunde in ponovite 4 krat).10.  KROŽENJE Z BOKI,

(stojite sproščeno, roke v pas, premikajte le medenico, zgornji del telesa naj bo pri miru. Vajo ponovite 8 krat v vsako stran).
12.  BOČNO RAZTEZANJE,

(stojite sproščeno, roke prosto visijo ob telesu, nagnite telo v stran tako, da z isto roko drsite po stegnu navzdol, drugo pa iztegnite v zdrak, vajo ponovite 4 krat v eno stran).


14.  DVIG NA PRSTE,

(stojite vzravnano, stopala so v širini bokov, roke sproščene ob telesu. Počasi se dvignite na prste in zadržite 3 sekunde. Vajo ponovite 8 krat.13.  POČEP,

(stojite zdravnano, stopala so v širini bokov, roke sproščene ob telesu. Pokrčite kolena in spustite zadnjico nazaj, kot bi hoteli sesti, roke pri tem iztegnite predse. Vajo ponovite 10 krat.
15.  RISANJE KROGOV,

(stojite zdravnano, stopala so v širini bokov, roke sproščene ob telesu. Eno nogo dvignite in z njo krožite v kolku, s stopalom rišete kroge, z vsako nogo 8 krat v vsako smer).


16.  IZPADNI KORAK,

(stojite zravnano, stopala so v širini bokov, roke so v pasu, z levo nogo naredite korak nazaj in pri tem pokrčite kolena do 90 stopinj. Prav tako storite z drugo nogo, vajo ponovite 8 krat).Društvo si s programom vseživljenjske rehabilitacije srčnih bolnikov prizadeva na področju celotne Savinjske doline postati pomemben dejavnik pri varovanju zdravja in načina življenja koronarnih bolnikov.


Naša vizija,
DSC00943-1024x768.jpg

KORONARNI KLUB SAVINJSKA DOLINA ŽALEC

Hmeljarska ulica 3
3310 ŽALEC

Davčna številka: 11557621
Matična številka: 1520776
TRR: 6100 0000 9380 150

Delavska hranilnica


Mail: koronarni.klub.zalec@gmail.com

Tajništvo: Veronika Kajič
Tel: 031 622 454

Predsednik kluba: Mihael Randl
Tel: 040 546 740


Koronarni klub

Savinjska dolina Žalec,

KONTAKT

KAKO SE VČLANIM?

Če želite postati član kluba, lahko vse informacije dobite v pisarni kluba

v Žalcu, Hmeljarska  ulica 3.

Ali izpolnete PRIJAVNICO.

Prijavnico lahko oddate na prijavnem mestu ali jo pošljete na zgoraj izpisani naslov.


Postanite član kluba,

NATISNI PRIJAVNICO

Predsednik:

   Mihael Randl

Podpredsednica:

   Bernarda Četina

Strokovni mentor:

   asist. dr. Dragan Kovačič

Tajnica:

   Veronika Kajič

Blagajničarka:

   Marjeta Jančič

Ostali člani upravnega odbora:

   Rudi Baloh, Nataša Privošnik,

   Lidija Oman

Člani nadzornega odbora:

Predsednica:

   Dragica Kastelic

Urednica glasila Kapljice zdravja:

   Nataša PrivošnikUpravni odbor,

DONATORJI

FIHO
OBČINA PREBOLD
OBČINA ŽALEC
OBČINA POLZELA
OBČINA TABOR
OBČINA BRASLOVČE

Tudi Koronarni klub Savinjska doline, katerega član ste, ima tak status. Zato vas vljudno vabimo, da z izpolnitvijo priloženega obrazca namenite od svoje že plačane dohodnine v korist kluba 0,5 %. Izpolnjen in podpisan obrazec prinesite do konca leta na vadbo ali ga oddate v poštni nabiralnik kluba v Žalcu na Hmeljarski, lahko pa ga oddate tudi na enoti davčne uprave v Žalcu.KAKO POSTANEM PODPORNI ČLAN

Prošnja za odstop dela plačane dohodnine v korist Koronarnega kluba Savinjska dolina


NATISNI ZAHTEVEK