Koronarni klub Savinjska dolina Žalec

  Hmeljarska ulica 3,  Žalec

   tel: 031  622 454 Veronika Kajič

   tel: 040 546 740  Mihael Randl

   mail:  koronarni.klub.zalec@gmail.com

Koronarni klub Savinjska dolina Žalec

  Hmeljarska ulica 3,  Žalec

   tel: 040 546 740   Mihael Randl

tel: 031 622 454 Veronika Kajič  

   mail:  koronarni.klub.zalec@gmail.com

KAPLJICE ZDRAVJA

Kapljice zdravja Maj 2019

Na tej povezavi si lahko ogledate vsa glasila Kaplice zdravja za nazaj, glasila so pripravljena v PDF formatu, tako da si jih lahko tudi natisnete,

Kapljice zdravja ARHIV,

Vabila   


                                                                                                              


 na predavanje PREMAGAJ STRES, STRAH, SKRBI IN TESNOBO, ki bo v petek, 24. maja 2019 ob 15.30 uri v telovadnici na Hmeljarski ulici 3 v Žalcu. Predaval bo gospod Andrej Pešec.

Prosimo, posredujte vabilo tudi tistim, ki jih tovrstna tematika morebiti zanima. Hvala.


 na PIKNIK, ki bo v petek, 7. junija 2019 s pričetkom ob 10. uri .

Zbirno mesto bo ob 10. uri pri gostišču Sedminek v Šempetru, kjer bomo  popili  kavo ali kaj drugega. Nato se odpravimo peš  (ali če to ne gre - z avtomobilom) do kmetije   Rojnik  v Spodnje Grušovlje 2 pri Šempetru (cca 1,3 km). Na kmetiji Rojnik se s hmeljarstvom ukvarjajo že več kot 100 let. Hmelj pridelujejo na kar 32 hektarjih na katerih gojijo sedem vrst. Trenutno so eni od večjih hmeljarskih kmetij v Evropi.  Kmetija je opremljena z najsodobnejšo kmetijsko mehanizacijo. Pred nekaj leti so uresničili idejo o svoji  pivovarni.  Več nam bodo razkrili ob našem obisku.  Degustirali bomo tudi njihovo pivo in se seznanili, kakšne zdravilne učinke ima pivo na naše zdravje.

Po obisku in degustaciji se odpravimo do bližnje Kmetije Četina, po domače Flis, ki leži v Spodnjih Grušovljah 6.  Kmetija je usmerjena v pridelavo mleka, obdelujejo pa  tudi 60 ha kmetijskih zemljišč. V hlevu imajo okoli 145 glav živine, kjer je 75 krav molznic črno-bele pasme, ostalo je mlada živina. Letno pridelajo okoli 600.000 l mleka. Konec leta 2007 so kmetijo posodobili z robotom za molžo krav. Zagotovo bomo veliko izvedeli, kako mlečni izdelki podprejo naše zdravje.

Po končanem obisku se odpravimo nazaj do gostišča  Sedminek v Šempetru , kjer bomo imeli kosilo in družabni del.  Prispevek udeleženca je 10,00 EUR.

 na pohod po SRČNI POTI, ki bo v sredo, 12. junija 2019 ob 10. uri.                

Zbor udeležencev bo na parkirišču pred vhodom poti proti jezeru Vrbje.

Pričakujemo, da bodo z nami vaditeljice, zato bodo priporočljive vaje na tablah ob poti zagotovo pravilno izvedene. V sproščenosti se bomo sprehodili, nadihali svežega zraka in sprostili smejalne mišice.


Obvestilo o končani vadbi in pričetku v septembru 2019

 Z vadbo končamo 31.maja 2019 in pričnemo 16. septembra 2019.Posebno obvestilo

Prispevek za vadnino plačamo prijavljeni v polnem znesku za celotno obdobje. Prispevek se lahko sorazmerno zmanjša le zaradi zdravstvenih razlogov.


Zaradi usklajene evidence članstva in nemotenega delovanja kluba prosimo vse, ki še niste poravnali članarine za leto 2019, da to storite na sledeča načina:

 oddajte vodjem skupin ali

 nakažite na TRR Koronarni klub Savinjska dolina Žalec, št. SI56 6100 0000 9380 150 pri Delavski hranilnici. Koda namena je OTHR, namen je članarina 2018, vaše ime in priimek, BIC banke je HDELSI22.


Izvedene aktivnosti


 V petek, 29. marca 2019 ob 15.30 uri je gospa mag. Cvetka Mastnak Čulk izvedla predavanje z naslovom ZDRAVILNA ZELIŠČA – SRCE IN OŽILJE v telovadnici na Hmeljarski 3 v Žalcu. Prisotnih je bilo trideset slušateljev, ki so vmes zanimivega predavanja postavljali vprašanja. Spoznali smo pomen zdravilnih zelišč, hkrati pa ugotavljali in spoznavali tudi tiste, ki jih vsak dan vidimo, a nismo vedeli, da so lahko zdravju tudi koristne.


Vabimo vas, da tudi vi kaj prispevate v naše glasilo. Lahko je to kakšno sporočilo, obvestilo, čestitka, lepa misel. Napišite kaj in nam pustite v nabiralniku. Veseli bomo kakšnih sprememb in novih pogledov. Vljudno vas vabimo, da obiščete tudi spletno stran Koronarnega kluba Savinjska dolina Žalec: http://www.koronarni-zalec.si/.


»Zlahka bomo uspeli, če si bomo vsak dan naložili le tisto breme, ki nam je namenjeno za tisti dan. Tovor bo pretežak, če bomo včerajšnje breme nosili tudi danes in teži dodali jutrišnje breme, še preden si ga moramo naložiti.«  John Newton


Člani Upravnega odbora Koronarnega kluba Savinjska dolina Žalec

vam želimo prijetne, zdrave in srečne prihajajoče pomladne in poletne dni.

Se vidimo septembra 2019!

Društvo si s programom vseživljenjske rehabilitacije srčnih bolnikov prizadeva na področju celotne Savinjske doline postati pomemben dejavnik pri varovanju zdravja in načina življenja koronarnih bolnikov.


Naša vizija,
DSC00943-1024x768.jpg

KORONARNI KLUB SAVINJSKA DOLINA ŽALEC

Hmeljarska ulica 3
3310 ŽALEC

Davčna številka: 11557621
Matična številka: 1520776
TRR: 6100 0000 9380 150

Delavska hranilnica


Mail: koronarni.klub.zalec@gmail.com

Tajništvo: Veronika Kajič
Tel: 031 622 454

Predsednik kluba: Mihael Randl
Tel: 040 546 740


Koronarni klub

Savinjska dolina Žalec,

KONTAKT

KAKO SE VČLANIM?

Če želite postati član kluba, lahko vse informacije dobite v pisarni kluba

v Žalcu, Hmeljarska  ulica 3.

Ali izpolnete PRIJAVNICO.

Prijavnico lahko oddate na prijavnem mestu ali jo pošljete na zgoraj izpisani naslov.


Postanite član kluba,

NATISNI PRIJAVNICO

Predsednik:

   Mihael Randl

Podpredsednica:

   Bernarda Četina

Strokovni mentor:

   asist. dr. Dragan Kovačič

Tajnica:

   Veronika Kajič

Blagajničarka:

   Marjeta Jančič

Ostali člani upravnega odbora:

   Rudi Baloh, Nataša Privošnik,

   Lidija Oman

Člani nadzornega odbora:

Predsednica:

   Dragica Kastelic

Urednica glasila Kapljice zdravja:

   Nataša PrivošnikUpravni odbor,

DONATORJI

FIHO
OBČINA PREBOLD
OBČINA ŽALEC
OBČINA POLZELA
OBČINA TABOR
OBČINA BRASLOVČE

Tudi Koronarni klub Savinjska doline, katerega član ste, ima tak status. Zato vas vljudno vabimo, da z izpolnitvijo priloženega obrazca namenite od svoje že plačane dohodnine v korist kluba 0,5 %. Izpolnjen in podpisan obrazec prinesite do konca leta na vadbo ali ga oddate v poštni nabiralnik kluba v Žalcu na Hmeljarski, lahko pa ga oddate tudi na enoti davčne uprave v Žalcu.KAKO POSTANEM PODPORNI ČLAN

Prošnja za odstop dela plačane dohodnine v korist Koronarnega kluba Savinjska dolina


NATISNI ZAHTEVEK