Koronarni klub Savinjska dolina Žalec

  Hmeljarska ulica 3,  Žalec

   tel: 031  622 454 Veronika Kajič

   tel: 040 546 740  Mihael Randl

   mail:  koronarni.klub.zalec@gmail.com

Koronarni klub Savinjska dolina Žalec

  Hmeljarska ulica 3,  Žalec

   tel: 040 546 740   Mihael Randl

tel: 031 622 454 Veronika Kajič  

   mail:  koronarni.klub.zalec@gmail.com

KAPLJICE ZDRAVJA

Kapljice zdravja September 2019

Na tej povezavi si lahko ogledate vsa glasila Kaplice zdravja za nazaj, glasila so pripravljena v PDF formatu, tako da si jih lahko tudi natisnete,

Kapljice zdravja ARHIV,

VABILI  

                  

v PROGRAM OBNOVITVENE REHABILITACIJE v TALASO STRUNJAN od 29. septembra 2019 do 6. oktobra 2019. Program je v prilogi.

Običajno člani koristijo vile s polpenzionom za 322,00€. Avtobusni prevoz je v ceno vključen. Več informacij je v priloženem vabilu. Povabite še koga, da bo deležen strokovno pripravljene rehabilitacije in razvajanja, kot ga privoščite tudi sebi.

PRIJAVE ZBIRATA DO NEDELJE, 01. septembra 2019 predsednik Kluba gospod Mihael Randl, telefon 040 546 740 in tajnica Kluba gospa Veronika Kajič, telefon 031 622 454.


in na JESENSKO EKSKURZIJO

ki bo v četrtek 10.10.2019 v Prekmurje in v maloobmejno Madžarsko, obisk Monoštra, srečanje s Porabskimi Slovenci in ogled njihovih znamenitosti ter doživetje njihovih lokalnih značilnosti. Vodil nas bo lokalni predstavnik madžarskih Slovencev.

Odhod: ob 08.00 izpred Hotela Žalec.

Prispevek za ekskurzijo  znaša 25,00 EUR, prijave  do 20.09.2019  vodjem vadbenih skupin,  tajnici gospe Veroniki Kajič 031 622 454 ali predsedniku gospodu  Mihi Randlu  040 546 740.

NE POZABITE VZETI S SABO OSEBNI DOKUMENT!


OBVESTILO O PRIČETKU VADBE

v Koronarnem klubu Savinjska dolina Žalec in sicer v tednu od 16. septembra 2019 dalje.


 SKUPINA ŠEMPETER: ponedeljki in četrtkih ob 18. uri

 SKUPINA ŽALEC B  dopoldan: torki in petki ob 9. uri.

 SKUPINA ŽALEC A popoldan: srede in petki ob 15.30 uri.


UDELEŽILI SMO SEPREDAVANJA  PREMAGAJ STRES, STRAH, SKRBI IN TESNOBO, v petek, 24. maja 2019 ob 15.30 uri v telovadnici na Hmeljarski ulici 3 v Žalcu, kjer nam je  gospod Andrej Pešec na preprost način pripovedoval, tudi iz svojih izkušenj, kako se soočati s stresom in strahom ter posledično s tesnobo, ki jo bolezen prinaša. Ideje, ki nam jih je posredoval so sila preproste, le da v vsakdanjem tempu preprosto nanje pozabimo. Lepo je bilo, ker nam je te pereče in včasih tudi še tabu teme predstavil tako, da človek lahko z dvignjeno glavo preprosto pove, da je v stresu, v strahu ali tesnobi. Razvajal nas je tudi s keksi, ki jih je sam spekel posebej za nas. Odlično! Prisotnih je bilo 16 udeleženk in udeležencev.


PIKNIKA, ki se je odvijal v petek, 7. junija 2019 s pričetkom ob 10. uri . Zbirali smo se pri gostišču Sedminek v Šempetru, se nekateri odpravili peš, drugi z avtomobili do kmetije   Rojnik  v Spodnjih Grušovljah. Na kmetiji Rojnik se s hmeljarstvom ukvarjajo že več kot 100 let. Hmelj pridelujejo na kar 32 hektarjih na katerih gojijo sedem vrst. Trenutno so eni od večjih hmeljarskih kmetij v Evropi.  Kmetija je opremljena z najsodobnejšo kmetijsko mehanizacijo. Pred nekaj leti so uresničili idejo o svoji  pivovarni.  Degustirali smo njihovo pivo in se seznanili, kakšne zdravilne učinke ima pivo na naše zdravje. Odlično vodena predstavitev s strani Lojza Rojnika in Jerneja.  Po obisku te pivovarne smo se odpravili do Kmetije Četina, po domače Flis, ki leži v Spodnjih Grušovljah. Kmetija je usmerjena v pridelavo mleka, obdelujejo pa  tudi 60 ha kmetijskih zemljišč. V hlevu imajo okoli 145 glav živine, kjer je 75 krav molznic črno-bele pasme, ostalo je mlada živina. Letno pridelajo okoli 600.000 l mleka.  Konec leta 2007 so kmetijo posodobili z robotom za molžo krav. Nada Četina nas je vodila skozi hleve, nam razložila kako vzrejajo teličke, kako računalniško spremljajo robotsko  molzenje krav,   degustirali pa smo tudi njihove odlične  mlečne izdelke. Na njihovi domačiji imajo tudi trgovino, kjer je možno kupiti vse njihove izdelke. Po končanih ogledih smo se odpravili do gostišča  Sedminek v Šempetru na kosilo in klepet. Dan je minil v zelo prijetni družbi in pod vtisi obiskanih kmetij. Piknika se je udeležilo 44 udeleženk in udeležencev.


pohoda po SRČNI POTI, ki je bil sredo, 12. junija 2019 ob 10. uri. Udeleženci, bilo nas je trinajst, smo se zbrali na parkirišču pred vhodom poti proti jezeru Vrbje. Z nami sta bila vaditelja Ana in Slavko, ki sta nas popeljala po tej poti. Pred vsako tablo smo opravili nekaj vaj, ki so bile blagodejne. Kljub zelo vročemu ozračju nam je uspelo priti do sončnega dela ob reki Savinji proti Šeškemu mostu. Vrnili smo se po isti poti, druženje pa zaključili v okrepčevalnici ob jezeru. Pohoda se je udeležilo 15 udeleženk in udeležencev.Pripravljeni smo na novo vadbeno sezono. Veselimo se druženja z vami!

Društvo si s programom vseživljenjske rehabilitacije srčnih bolnikov prizadeva na področju celotne Savinjske doline postati pomemben dejavnik pri varovanju zdravja in načina življenja koronarnih bolnikov.


Naša vizija,
DSC00943-1024x768.jpg

KORONARNI KLUB SAVINJSKA DOLINA ŽALEC

Hmeljarska ulica 3
3310 ŽALEC

Davčna številka: 11557621
Matična številka: 1520776
TRR: 6100 0000 9380 150

Delavska hranilnica


Mail: koronarni.klub.zalec@gmail.com

Tajništvo: Veronika Kajič
Tel: 031 622 454

Predsednik kluba: Mihael Randl
Tel: 040 546 740


Koronarni klub

Savinjska dolina Žalec,

KONTAKT

KAKO SE VČLANIM?

Če želite postati član kluba, lahko vse informacije dobite v pisarni kluba

v Žalcu, Hmeljarska  ulica 3.

Ali izpolnete PRIJAVNICO.

Prijavnico lahko oddate na prijavnem mestu ali jo pošljete na zgoraj izpisani naslov.


Postanite član kluba,

NATISNI PRIJAVNICO

Predsednik:

   Mihael Randl

Podpredsednica:

   Bernarda Četina

Strokovni mentor:

   asist. dr. Dragan Kovačič

Tajnica:

   Veronika Kajič

Blagajničarka:

   Marjeta Jančič

Ostali člani upravnega odbora:

   Rudi Baloh, Nataša Privošnik,

   Lidija Oman

Člani nadzornega odbora:

Predsednica:

   Dragica Kastelic

Urednica glasila Kapljice zdravja:

   Nataša PrivošnikUpravni odbor,

DONATORJI

FIHO
OBČINA PREBOLD
OBČINA ŽALEC
OBČINA POLZELA
OBČINA TABOR
OBČINA BRASLOVČE

Tudi Koronarni klub Savinjska doline, katerega član ste, ima tak status. Zato vas vljudno vabimo, da z izpolnitvijo priloženega obrazca namenite od svoje že plačane dohodnine v korist kluba 0,5 %. Izpolnjen in podpisan obrazec prinesite do konca leta na vadbo ali ga oddate v poštni nabiralnik kluba v Žalcu na Hmeljarski, lahko pa ga oddate tudi na enoti davčne uprave v Žalcu.KAKO POSTANEM PODPORNI ČLAN

Prošnja za odstop dela plačane dohodnine v korist Koronarnega kluba Savinjska dolina


NATISNI ZAHTEVEK