Koronarni klub Savinjska dolina Žalec

  Hmeljarska ulica 3,  Žalec

   tel: 031  622 454 Veronika Kajič

   tel: 040 546 740  Mihael Randl

   mail:  koronarni.klub.zalec@gmail.com

Koronarni klub Savinjska dolina Žalec

  Hmeljarska ulica 3,  Žalec

   tel: 040 546 740   Mihael Randl

tel: 031 622 454 Veronika Kajič  

   mail:  koronarni.klub.zalec@gmail.com

KAPLJICE ZDRAVJA

Kapljice zdravja Marec 2019

Na tej povezavi si lahko ogledate vsa glasila Kaplice zdravja za nazaj, glasila so pripravljena v PDF formatu, tako da si jih lahko tudi natisnete,

Kapljice zdravja ARHIV,

Vabimo vas na

               

PREDAVANJE mag. Cvetke Mastnak Čulk z naslovom ZDRAVILNA ZELIŠČA – SRCE IN OŽILJE ,  ki bo v petek, 29. marca 2019 ob 15.30 uri v telovadnici na Hmeljarski 3 v Žalcu. Prisrčno vabljeni tudi nečlani.


OBNOVITVENO REHABILITACIJO V STRUNJANU, za katero je vabilo v prilogi. Prijave zbira tajnica Veronika Kajič na telefon 031 622 454 ali predsednik Koronarnega društva Miha Randl na telefon 040 546 740 do petka, 5. aprila 2019.Obvestili


Vse člane Koronarnega kluba, ki še niste poravnali članarine za leto 2019 le-to poravnate do konca marca 2019. Članarino poravnate pri vodjih skupin oziroma po priloženem virmanu, ki ste ga prejeli v prejšnjih Kapljicah.


Zveza Koronarnih društev in klubov Slovenije prosi vse člane lokalnih koronarnih društev za naslednje podatke: spol, starost, višina, obseg pasu preko popka, vrednost skupnega holesterola, vrednost holesterola LDL, vrednost holesterola HDL in vrednost sladkorja v krvi na dan merjenja.  Podatke Zveza potrebujejo za statistično obravnavo članov.

Podatke oddajte vodjem skupin do 5. aprila 2019. Hvala.ZGODILO SE JE V FEBRUARJU 2019VOLILNI ZBOR ČLANOV

je potekal V torek, 12. februarja 2019 je ob 16. uri. Pozdravil nas je

predsednik kluba gospod Miha Randl, dobrodošlico pa izrekel tudi podžupanu Občine Polzela gospodu Frankoviču.  Predsednik je predlagal delovno predsedstvo, ki je bilo soglasno potrjeno.

V krajšem kulturnem programu sta nastopila bratec in sestrica Urban in Tajda Randl, ki sta dvoglasno odpela nekaj ljudskih, domačih pesmi, Tajda je izvrstno odigrala spremljavo na klavir, Urban pa nas je razveselil še s harmoniko. Prava paša za ušesa.

Sledilo je poročilo verifikacijske komisije ter poročila predsednika o delu v Klubu, finančno poročilo, poročilo nadzornega odbora ter poročilo vodje aktiva vaditeljic. Vsa poročila so bila tako jasna in nedvoumna, da razprave ni bilo ter so bila soglasno potrjena. Nato so bili razrešeni dosedanji člani organov v Klubu ter izvoljeni novi člani v organe Kluba za prihodnji 4 letni mandat. Stari in ponovno izvoljeni predsednik Kluba gospod Miha Randl je predstavil program za leto 2019, ki ga je zbor članov soglasno tudi potrdil. Na kratko je zbor članov nagovoril še gospod Frankovič, ki je poudaril, da se bo zavzel tudi za finančno pomoč Klubu s strani Občine Polzela in širil pomen tovrstne organizacije oziroma Koronarnega kluba. Zbor članov smo zaključili ob večerji in zelo prijetnem vzdušju med člani.OŽIVLJANJE IN UPORABA DEFIBRILATORJA

V petek, 15. februarja 2019 ob 15.30 uri je gospa predavateljica Cvetka Grm iz Rdečega križa Žalec predstavila OŽIVLJANJE IN UPORABO DEFIBRILATORJA.

Uvodoma je gospod predsednik Miha Randl pozdravil petnajst navzočih in poudaril pomen tovrstnega izobraževanja. Dandanes skoraj na vsakem koraku že vidimo AED aparate, zato je pomembno, da z njimi zna rokovati čim večje število oseb. Gospa Cvetka Grm nas postopoma vodila skozi TPO (temeljne postopke oživljanja), seznanila nas je z najsodobnejšimi smernicami pri pristopu k osebi, ki potrebuje oživljanje in uporabo AED aparata. Na lutki je nato prikazala celoten postopek, ob sodelovanju vseh zbranih, pa smo dobesedno odigrali »sceno nesreče« in priskočili na pomoč »lutki«, ki je potrebovala oživljanje. Slušatelji so z vprašanji še dodatno pripomogli k vsebinsko in praktično izjemno pomembni temi. Predavateljica je svojo predstavitev popestrila z več primeri iz njene dolgoletne prakse, naš predsednik Miha pa prav tako, saj ima že ogromno izkušenj. Ugotovili smo, da je škoda, da se tega, življenjsko pomembnega prikaza in praktične vaje, ni udeležilo večje število ljudi. Ko smo gledali, poslušali in tudi poskusili celoten postopek oživljanja, so nam misli begale od želje, da tega nikdar ne bi morali uporabiti, do kanček samozavesti, da vendarle malce obvladamo novo veščino, ki rešuje življenja. Vsi smo bili izjemno zadovoljni z gospo predavateljico, ona pa z nami, saj je skupina delovala kot trdna celota. Hvala gospe predavateljici Cvetki, predsedniku Mihu ter vsem sodelujočim in prisotnim.                                            

»Zlahka bomo uspeli, če si bomo vsak dan naložili le tisto breme, ki nam je namenjno za tisti dan. Tovor bo pretežak, če bomo včerajšnje breme nosili tudi danes in teži dodali jutrišnje breme, še preden si ga moramo naložiti.«  John Newton

Društvo si s programom vseživljenjske rehabilitacije srčnih bolnikov prizadeva na področju celotne Savinjske doline postati pomemben dejavnik pri varovanju zdravja in načina življenja koronarnih bolnikov.


Naša vizija,
DSC00943-1024x768.jpg

KORONARNI KLUB SAVINJSKA DOLINA ŽALEC

Hmeljarska ulica 3
3310 ŽALEC

Davčna številka: 11557621
Matična številka: 1520776
TRR: 6100 0000 9380 150

Delavska hranilnica


Mail: koronarni.klub.zalec@gmail.com

Tajništvo: Veronika Kajič
Tel: 031 622 454

Predsednik kluba: Mihael Randl
Tel: 040 546 740


Koronarni klub

Savinjska dolina Žalec,

KONTAKT

KAKO SE VČLANIM?

Če želite postati član kluba, lahko vse informacije dobite v pisarni kluba

v Žalcu, Hmeljarska  ulica 3.

Ali izpolnete PRIJAVNICO.

Prijavnico lahko oddate na prijavnem mestu ali jo pošljete na zgoraj izpisani naslov.


Postanite član kluba,

NATISNI PRIJAVNICO

Predsednik:

   Mihael Randl

Podpredsednica:

   Bernarda Četina

Strokovni mentor:

   asist. dr. Dragan Kovačič

Tajnica:

   Veronika Kajič

Blagajničarka:

   Marjeta Jančič

Ostali člani upravnega odbora:

   Rudi Baloh, Nataša Privošnik,

   Lidija Oman

Člani nadzornega odbora:

Predsednica:

   Dragica Kastelic

Urednica glasila Kapljice zdravja:

   Nataša PrivošnikUpravni odbor,

DONATORJI

FIHO
OBČINA PREBOLD
OBČINA ŽALEC
OBČINA POLZELA
OBČINA TABOR
OBČINA BRASLOVČE

Tudi Koronarni klub Savinjska doline, katerega član ste, ima tak status. Zato vas vljudno vabimo, da z izpolnitvijo priloženega obrazca namenite od svoje že plačane dohodnine v korist kluba 0,5 %. Izpolnjen in podpisan obrazec prinesite do konca leta na vadbo ali ga oddate v poštni nabiralnik kluba v Žalcu na Hmeljarski, lahko pa ga oddate tudi na enoti davčne uprave v Žalcu.KAKO POSTANEM PODPORNI ČLAN

Prošnja za odstop dela plačane dohodnine v korist Koronarnega kluba Savinjska dolina


NATISNI ZAHTEVEK