Klub Aktualno/Kapljice Aktivnosti Vaditelji Srčna pot
Koronarni klub Savinjska dolina Žalec
CELAŽ ANILOD AKSJNIVAS BULK INRANOROK

KAPLJICE ZDRAVJA MAJ 2023


AKTUALNE INFORMACIJE


ZLOŽENKA 1 ZLOŽENKA 2 ZLOŽENKA 3 ZLOŽENKA 4 ZLOŽENKA 5


Dejavnost sofinancirajo:

FIHO, OBČINA ŽALEC , OBČINA TABOR, OBČINA POLZELA, OBČINA PREBOLD, OBČINA BRASLOVČE, OBČINA VRANSKO

Vabimo vas na:

 

dogodek ob 20-letnici Koronarnega kluba Savinjska dolina,

v petek, 02. junija 2023 ob 17. uri v Domu II. Slovenskega tabora v Žalcu.


Vabilo s programom vam bomo izročili na vadbi oziroma poslali po pošti.

                            Obvezne so prijave do 20.05.2023

skupinovodjem ali Marjeti Jančič 031 711 882.


Na osnovi prijave vam bomo dali oz. poslali vstopnico. Na prireditvi bodo dobrodošli tudi vaši svojci, najbližji. Ob prijavi sporočite, koliko dodatnih kart vam rezerviramo.  

Z vašo prijavo boste sebi in drugim izkazali, da vam vaš/naš Koronarni klub veliko pomeni. To je naš jubilej, bodimo ponosni nanj in mu s svojo prisotnostjo namenimo pozornost.   Pričakujemo vas.vseslovensko srečanje koronarnih društev in klubov Slovenije v Velenju, v petek, 16.6.2023.

Vabilo s programom je priloženo.

Obvezne prijave do 15.05.2023 Marjeti Jančič 031 711 882Izvedli smo:    

V Koronarnem klubu Savinjska dolina je v prvih mesecih leta 2023 zelo živahno.

1 Izvajanje strokovno vodene redne vadbe poteka v treh skupinah po ustaljenih razporedih.


 

2 Za nami je uspešno izveden Zbor članov (23.3.2023). Potrdili smo novega (starega) predsednika in nekoliko prenovljen upravni odbor. Na zboru je bil prisoten predsednik ZKDKS, prim. dr. Janez Poles ter predstavniki občin Polzela, Braslovče in Žalec ter Slovenske filantropije - Hiše sadežev družbe Žalec in RK OZ Žalec, ki so izrazili sodelovanje in zaželeli klubu uspešno delo vnaprej. Poleg pregleda izvedenih aktivnosti, volitev v organe kluba in plana dela za 2023, je bilo to srečanje pomembno tudi za druženje med člani.


3 Dan za spremembe, 15. april (dan prostovoljstva), smo v sodelovanju s Slovensko filantropijo-Hišo sadežev družbe Žalec in drugimi prostovoljnimi društvi, preživeli v sproščenem in z aktivnostmi pestrem dopoldnevu v Dnevno varstvenem centru Žalec.  Poleg joge, zabavnih ritmov Ane in Jana, več kreativnih delavnic, je bilo veliko zanimanje za aktivnost našega kluba, ki sta jo izvedla strokovna vaditelja Aleš in Slavko. V prilagojeni izvedbi (vreme ni dopuščalo pohoda po naši Srčni poti) sta prisotne vodila z izbranimi vajami po 'namišljeni' Srčni poti. Številni udeleženci so bili ves čas aktivni in ob koncu izrazili zadovoljstvo in pohvalo vaditeljema. Dan smo zaključili s predavanjem o demenci in v prijetnem druženju.

  


4 V aprilu smo uspešno izvedli delavnico Temeljni postopki oživljanja z aktivno uporabo AED-ja. Tovrstno izobraževanje je naša vsakoletna aktivnost in z udeležbo smo zadovoljni.


5 V sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja Spodnje Savinjske doline, smo izvedli dobro obiskano strokovno predavanje Prehrana za zdravo srce. Izvajalka Mila Terčelj, univ. dipl. inž. je predstavila dejavnike tveganja za nastanek bolezni in prehranska priporočila v skladu z novejšimi spoznanji in doktrino NIJZ. Med udeleženci in izvajalko je potekala dinamična komunikacija v obojestransko zadovoljstvo.

Koronarni klub Savinjska dolina je imel Zbor članov 23.03.2023.

Sprejeli smo Poročila za 2022, potrdili  vodstvo in organe kluba za naslednje 4-letno obdobje in sprejeli program dela za 2023.

Po Zboru je bilo kratko druženje ob hrani, pijači, klepetu.

Slike nazorno pokažejo vzdušje, delovno in zabavno.


DOGAJANJA V KORONARNEM KLUBU SAVINJSKA DOLINA


  

 V Koronarnem klubu Savinjska dolina je v prvih mesecih leta 2023 zelo živahno.

V tem letu obeležujemo drugo desetletje delovanja. Približuje se osrednja prireditev in priprave so v polnem teku. Zavedanje, da je klubu uspelo skozi vsa leta uresničevati poslanstvo in širiti članstvo, nas navdaja s ponosom in daje  spodbudo in odgovornost za nadaljevanje dela.

Sicer potekajo aktivnosti po planu dela. Osnovna dejavnost, izvajanje strokovno vodene redne vadbe, poteka v treh skupinah.

Za nami je uspešno izveden Zbor članov (23.3.2023). Potrdili smo novega (starega) predsednika in nekoliko prenovljen upravni odbor. Na zboru je bil prisoten predsednik ZKDKS, prim. dr. Janez Poles ter predstavniki občin Polzela, Braslovče in Žalec ter Slovenske filantropije - Hiše sadežev družbe Žalec in RK OZ Žalec, ki so izrazili sodelovanje in zaželeli klubu uspešno delo vnaprej. Poleg pregleda izvedenih aktivnosti, volitev v organe kluba in plana dela za 2023, je bilo to srečanje pomembno tudi za druženje med člani.


Dan za spremembe, 15. april (dan prostovoljstva), smo v sodelovanju s Slovensko filantropijo-Hišo sadežev družbe Žalec in drugimi prostovoljnimi društvi, preživeli v sproščenem in z aktivnostmi pestrem dopoldnevu v Dnevno varstvenem centru Žalec.  Poleg joge, zabavnih ritmov Ane in Jana, več kreativnih delavnic, je bilo veliko zanimanje za aktivnost našega kluba, ki sta jo izvedla strokovna vaditelja Aleš in Slavko. V prilagojeni izvedbi (vreme ni dopuščalo pohoda po naši Srčni poti) sta prisotne vodila z izbranimi vajami po 'namišljeni' Srčni poti. Številni udeleženci so bili ves čas aktivni in ob koncu izrazili zadovoljstvo in pohvalo vaditeljema. Dan smo zaključili s predavanjem o demenci in v prijetnem druženju.

  

V aprilu smo uspešno izvedli delavnico Temeljni postopki oživljanja z aktivno uporabo AED-ja. Tovrstno izobraževanje je naša vsakoletna aktivnost in z udeležbo smo zadovoljni.

V sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja Spodnje Savinjske doline, smo izvedli dobro obiskano strokovno predavanje Prehrana za zdravo srce. Izvajalka Mila Terčelj, univ. dipl. inž. je predstavila dejavnike tveganja za nastanek bolezni in prehranska priporočila v skladu z novejšimi spoznanji in doktrino NIJZ. Med udeleženci in izvajalko je potekala dinamična komunikacija v obojestransko zadovoljstvo.