Klub Glasilo kapljice zdravja Aktivnosti/Aktualno Vaditelji Srčna pot
Koronarni klub Savinjska dolina Žalec
CELAŽ ANILOD AKSJNIVAS BULK INRANOROK

KAPLJICE ZDRAVJA NOVEMBER 2023


ZLOŽENKA 1 ZLOŽENKA 2 ZLOŽENKA 3 ZLOŽENKA 4 ZLOŽENKA 5


Dejavnost sofinancirajo:

FIHO, OBČINA ŽALEC , OBČINA TABOR, OBČINA POLZELA, OBČINA PREBOLD, OBČINA BRASLOVČE, OBČINA VRANSKO

Spoštovane članice in člani.


Le še nekaj tednov in naše jubilejno leto se bo izteklo. Dvajset let … lepo. Pa kar mine, kajne?

Upamo, da ste dobro. Tudi pozitivne misli, dobra volja, optimizem, prijazna beseda nam dajejo energijo, da gre skozi vsakdanje in zahtevnejše dni lažje. Z medsebojnim sodelovanjem gre še lažje.


Marsikaj smo že in kar nekaj še bomo v klubu postorili do konca tega leta. Pred nami so novembrske Kapljice zdravja z vabili in napovedjo zanimivih vsebin in dogajanj. Rezervirajte si čas. Naj nam bo skupaj lepo.

 


V A B I L APredavanje Sodobna načela zdravljenja srčnega popuščanja

bo izvedel strokovni vodja našega kluba, prim. Ivan Žuran, dr. med., v torek, 21.11.2023 ob 17h v Hiši sadeži družbe na Hmeljarski 3 v Žalcu.


Projekt Opolnomočenje bolnikov s srčnim popuščanjem - delavnica

Predstavitev projekta Zveze koronarnih društev in klubov Slovenije  Opolnomočenje bolnikov s srčnim popuščanjem v obliki delavnice bo izvedla magistrica zdravstvene nege Lilijana Žerdoner. Predstavitev bo potekala v torek, 12.12.2023 v Medgeneracijskem centru Prebold.


Prednovoletno srečanje   

Tradicionalno srečanje napovedujemo za petek, 15.12.2023 s pričetkom ob 16h pri Mlinarju v Gotovljah. Tokrat smo po dolgih letih spremenili ambient. Izbrana izletniška kmetija ima tradicijo, deluje prijetno, domačno, umirjeno, ima dobro kulinariko.

Prispevek: 20,00 EUR na osebo, plačilo ob prijavi. Prijave: vodjem vadbenih skupin ali po e-pošti: koronarni.klub.zalec@gmail.com ali na gsm 031 622 454 (Veronika) do 10. decembra 2023.

Vabljeni na prijeten družabni dogodek, s katerim bomo zaokrožili dvajset let delovanja našega kluba.

Predavanje Prehranska dopolnila

Z nami bo mag. Saša Krajnc iz Žalskih  Lekarn. Predavanje bo v petek, 08.12.2023 ob 18h v Hiši sadeži družbe na Hmeljarski 3 v Žalcu.

Na trgu je široka ponudba vitaminov, mineralov, aminokislin in drugih prehranskih dodatkov. Kaj naše telo potrebuje, kaj in kako izbrati? V pomoč nam bodo, posebej za nas, pojasnila gospe Krajnc.
I Z V E D L I  S M O    Obnovitvene rehabilitacije, ki je potekala od 1. do 8. 10. 2023 v Strunjanu,

se je udeležilo 21 članic/ov našega kluba. Čudovito vreme, krasna narava Krajinskega parka, dobra nastanitev in animacijski program ter naša dobra volja so uresničevali naše dobro počutje.

Morje, prijetnih 24°, je vse dni vabilo tudi naše člane. Prav tako smo uživali na sprehodih po solinah ali v 'martinčkanju' na klopeh ob morju. Res smo uživali v podaljšanem poletju.

In … se že veselimo majskih dogodivščin.Koronarno društvo Radenci na izletu v Žalcu

V četrtek, 12. oktobra 2023 je bilo 35 članov/ic KD Radenci na izletu v Žalcu in Šempetru.Predlagali smo jim ogled nekaterih žalskih znamenitosti starega mestnega jedra, Rimske nekropole ter Fontane piv. Ta del Savinjske doline so spoznavali s turističnim vodičem in bili so navdušeni. Sprehodili so se tudi po naši Srčni poti in okusili del savinjske kulinarike. KD Radenci so se pisno zahvalili za prisrčen sprejem, ki so ga pripravili nekateri naši člani UO in za  prijetno druženje ter nas povabili, da jih obiščemo.
Kostanjev piknik 26. 10.2023 uspel

Sončen četrtkov dopoldan je bil dober dan za naš tradicionalni jesenski piknik na kmetiji Kotar.

Kar 46 se nas je zbralo. Tudi kostanj ni izostal in šel nam je v slast. Bilo je prijetno, zabavno druženje.